Top50 2023

Google Docs: Funkcija za editovanje Microsoft Word, Excel i PowerPoint dokumenata

Editovanje Microsoft Office dokumenata u Google Docs-u do sada je predstavljalo problem, te su korisnici mogli da ih pregledaju svoja dokumenta, ali je za ispravke bilo neophodno da se ovi transformišu u Google format. To bi uskoro moglo da se promeni, budući da je kompanija obećala nove funkcije koje pojednostavljuju ove procese.

PCPress.rs Image

Naime, Google je najavio podršku za Word, Excel i PowerPoint formate – poput .docx, .xls i .ppt – koja će korisnicima omogućavati rad u realnom vremenu u okviru Google Docs, Sheets i Slides. Kompanija je najavila da funkcija ubrzo stiže na komercijalne verzije aplikacija koje se nalaze pod G Suite kišobranom, da bi do običnih korisnika stigla nešto kasnije. Tako bi G Suite korisnici podršku trebalo da dobiju do kraja aprila ili početkom maja, što će im značajno uštedeti vreme, te pojednostaviti rad u okviru Google Docs platforme.

PCPress.rs Image

Pored pomenutog Google je najavio da će korisnicima omogućiti da Google Docs, Sheets i Slides kreiraju i edituju i kroz Dropbox Business, što je još jedna korisna prečica.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,