BIZIT plus

Coinbase i Visa: Debitna kartica za kriptovalute

Mnogi korisnici koji kupuju kriptovalute ne znaju šta da rade sa njima. Korisnici u Velikoj Britaniji možda više neće imati taj problem, jer sada mogu da dobiju debitnu karticu koja je vezana za kriptovalute, tako da mogu da ih troše u običnim prodavnicama ili online. Na ovaj potez odlučio se Coinbase, jedna od najpoznatijih online menjačnica kriptovaluta.

PCPress.rs Image

U pitanju je Visa kartica, što znači da može da se iskoristi za plaćanje bukvalno na milionima mesta koji su uključeni u Visa mrežu. Coinbase je lansirao i aplikaciju koja je vezana za karticu, preko koje korisnik može da bira kriptovalutu koju će upotrebiti za plaćanje. Aplikacija podržava sve kriptovalute koje su izlistane u menjačnici. Rad u aplikaciji je maksimalno pojednostavljen, jer ne postoji potreba da se povlače sredstva sa osnovne Coinbase aplikacije u Conibase Card aplikaciju – ona je vezana direktno za Coinbase nalog korisnika.

Kartica podržava preuzimanje novca sa ATM-ova, kao i beskontaktno plaćanje. Transakcije se obavljaju odmah, a u aplikaciji se mogu videti detalji o kursu koji je primenjen.

Cena ove debitne kartice je 4.95 funti (6.5 dolara), a prilikom transakcija u Velikoj Britaniji obračunava se provizija od 2.49 procenta (1.49 procenta za konverziju i jedan procenat za transakciju). U drugim evropskim državama provizija je 2.69 procenta, a u ostalim državama na svetu 5.49 procenata. Naknada za obradu troškova je prilično skupa i košta 20 funti (26.20 dolara). Ne postoji naknada za održavanje, kao ni dodatni troškovi za podizanje novca na bankomatu sve do iznosa od 200 funti mesečno.

Izdavač kartice je kompanija Paysafe, a aplikaciju Coinbase Card je razvila kompanija Apto Payments (ranije poznata kao Shift Payments). Ako se ovaj „eksperiment“ pokaže uspešan, Coinbase planira da lansira svoju debitnu karticu i u drugim evropskim državama.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: