BIZIT plus

Google dodao opciju “pametna baterija” na sve Pixel uređaje

Jedna od najvažnijih stvari u okviru svakog mobilnog uređaja je trajanje baterije, te će i najbolji telefon na svetu izgubiti na vrednosti ako baterija ne ispunjava očekivanja. Da bi korisnicima pomogao da lakše predvide kako će se baterija na njihovom uređaju ponašati tokom dana, Google je Pixel uređajima dodao opcijupametna baterija“.

PCPress.rs Image

PCPress.rs ImageIz kompanije su objasnili da se već godinama zaključci o trajanju baterija na Android uređajima donose samo na osnovu pretpostavki, pa se, ako je korisnik trošio 10% baterije na sat u poslednja dva sata, zaključivalo da će do kraja dana tempo trošenja ostati isti, što nije uvek bilo tačno. Opcija „pametna baterija“ je dizajnirana da korisnicima pruži preciznije procene o trajanju baterije, te će Pixel uređaji moći da „zaključuju“ na osnovu ponašanja korisnika u različitim delovima dana, te uz pomoć ove opcije sastave izveštaj o tome koliko će baterija potrajati.

Iako je promena mala, iz kompanije kažu da je prilično korisna, te će korisnicima nuditi grafikon sa procenama o trajanju, te značajno tačnije procene. Opcija je već dostupna, tako da oni koji imaju Pixel ili Pixel 2 već mogu da je koriste, a tako što odu na Settings, gde u sekciji Battery mogu da je pronađu.

Pročitajte i:  Google obećava da će popraviti generisanje Gemini slika

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari: