Google donosi AI na Gmail, Docs, Sheets, Meet i druge aplikacije

Google se mesecima trudio da dostigne OpenAI, otkako je ChatGPT zauzeo generativnu industriju veštačke inteligencije. Google-ov prvi pokušaj odgovora objavljivanjem svog Bard AI bio je u najboljem slučaju mlak, tako da je kompanija najavila novi AI.

Google donosi AI na Gmail, Docs, Sheets, Meet i druge aplikacije

Novi Google Workspace AI biće predstavljen krajem meseca

Nove funkcije će stići u gotovo sve Google Workspace proizvode. Prema navodima kompanije, korisnici će moći da nacrtaju, odgovaraju, sumiraju i određuju prioritete e-poruka, razmišljaju, lektorišu, pišu i prepisuju tekstualne dokumente, automatski generišu slike, pa čak i video sa slajdovima, omogućavaju da tabele samostalno kreiraju formule i automatizuju transkripciju beleške u Meet-u.

Na primer, u Docs-u, korisnici će jednostavno morati da unesu temu svog zadatka na stranicu da bi Google-ov generativni AI paket brzo dobio dodatni tekst. Sistem takođe može da preradi ono što je korisnik već nacrtao, čak i ako su to samo tačke, koristeći funkciju Rewrite. Tu je i nova opcija „I’m feeling lucky“ u Gmail-u koju će HR odeljenje vaše kompanije jednostavno obožavati.

Pročitajte i:  Spotify: AI plejliste postale stvarnost

Nakon debakla Bard-a, Google je udvostručio svoju posvećenost ka veštačkoj inteligenciji. Kompanija navodi da gradi svoje proizvode u okviru svojih AI principa, koji su pravno obavezujući kao i stari moto kompanije „Don’t be evil“. Očekuje se da će novi Workspace paket sa omogućenom veštačkom inteligencijom biti predstavljen korisnicima engleskog jezika u SAD-u do kraja meseca, a dodatni jezici i regioni će stići u bliskoj budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,