Top50 2023

Google Files: Nove funkcije za lakši život

Google Files je dobio značajna poboljšanja, što znači da će korisnicima biti lakše da organizuju dokumenta koja su im važna.

PCPress.rs Image

Jedna od novih funkcija omogućava da se kamera telefona direktno koristi za skeniranje dokumenata koji se potom čuvaju. Tu je ručni mod (korisnik proces skeniranja započinje pritiskom na taster) i Auto mod koji automatski prepoznaje i skenira dokumente koji se potom čuvaju u /Files by Google/Scanned folderu na telefonu.

Kada je dokument skeniran uz pomoć Google Files aplikacije korisnik dobija niz opcija za obradu. To znači da mogu da iskoriste filtere i poboljšaju izgled i čitljivost onoga što je skenirano.

Tu je i prečica za Google Drive koja omogućava brzo pristupanje ovom prostoru za skladištenje. Ova opcija značajno utiče na iskustvo skeniranja i čuvanja dokumenata i poboljšava funkcionalnost Google aplikacija koje se koriste u ove svrhe.

Značajna je i Smart Search funkcija koja omogućava brzo pronalaženje dokumenata. Tako na primer fotografije mogu da se pretražuju unošenjem pojmova koji se na njima nalaze, ali i po datumu kada su snimljene. Do sada je pretraživanje bilo moguće samo preko naziva fajlova, što nije uvek zgodno. Files napreduje, a novine značajno olakšavaju život.

Pročitajte i:  Google: Malver zloupotrebe API je standardna krađa tokena, a ne problem API-ja

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *