TrendMicro

Google gasi Stadia servis u januaru

Uprkos suprotnim tvrdnjama u julu, Google gasi svoj servis za striming igara Stadia nakon samo tri godine. Kompanija kaže da će igrači i dalje imati pristup svojim igrama i moći da ih igraju do 18. januara 2023. Nakon toga, Stadia će se pridružiti dugačkoj listi proizvoda koje je Google ugasio.

Google gasi Stadia servis u januaru

Google će refundirati novac korisnicima koji su kupili Stadia hardver

Oni koji su uložili novac u Stadia-u biće u potpunosti nadoknađeni. Google će vratiti sve kupovine Stadia hardvera obavljenih preko Google Store-a, kao i sve kupovine sadržaja igara i dodataka izvršenih preko Stadia prodavnice. Ona je sada zatvorena, tako da ne možete da obavite nove kupovine. Transakcije u igri su takođe onemogućene. Google kaže da će većinu povraćaja sredstava obaviti automatski i da nećete morati da vraćate većinu Stadia hardvera. U međuvremenu, Google neće nadoknaditi pretplate na Stadia Pro. Ako od danas imate aktivno članstvo, kompanija neće naplaćivati pristup vašoj biblioteci igara ili drugim Pro funkcijama dok se Stadia ne ugasi.

Pročitajte i:  Chrome sprema ograničenja za ad-blocker

Obrazloženje za gašenje usluge je da ona nije stekla privlačnost kod korisnika kakva je očekivana. Odluka ostavlja Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce Now i Amazon Luna za sada na cloud-u. Poslednjih meseci bilo je i drugih naznaka da je Google preusmerio resurse sa Stadia-e kako bi se fokusirao na licenciranje osnovne tehnologije drugim kompanijama. Još u martu, Google je zvanično najavio Immersive Stream for Games, verziju Stadia-e koju treće strane mogu licencirati. Čini se da će se Stadia tehnologija koristiti u drugim Google proizvodima, kao što su YouTube i Google Play. Mnogi članovi Stadia tima nastaviće svoj rad u drugim delovima kompanije. Nije navedeno da li će biti otpuštanja kao rezultat zatvaranja Stadia-e.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *