Google gasi svoj AR projekat Tango

Kompanija Google najavila je gašenje svog projekta Tango od 1. marta sledeće godine kao i podrške za developere. Projekat Tango je pokrenut još 2014. a imao je zadatak da osmisli kamere na mobilnim telefonima koje bi mogle da se koriste u trodimenzionalnom prostoru, koje će ga meriti, te na kraju pružati potporu za aplikacije koje rade s proširenom (mešovitom) stvarnošću.

PCPress.rs Image

Međutim, Google će developere preusmeriti na svoju novu platformu za proširenu stvarnost – ARCore, koja će očigledno biti dostupnija u poređenju sa Tangom i očekuje se da će naći svoj put ka telefonima koji su napravili Samsung, LG, Huawei, ASUS i drugim. Za sada je Google ispitivao tržište sa ARCore i doneo taj sistem u Pixel i Pixel 2 telefone u obliku AR nalepnica, što je odmah otvarilo AR za više ljudi nego što bi verovatno Tango uradio.

Tango je omogućavao izradu 3D mapa enterijera, te korišćenje AR tehnologije na brojne zanimljive i kreativne načine. Međutim, bila je potrebna i snažna podrška proizvođača mobilnih telefona koji bi u svoje uređaje ugrađivali kompatibilne kamere. Najuspešniji i najpoznatiji primer takvog telefona je Lenovo Phab 2 Pro, međutim njegov primer nisu baš sledili mnogi drugi proizvođači, što je verovatno i dovelo do gašenja ovog projekta.

Pročitajte i:  Google Search se bori protiv sadržaja niskog kvaliteta

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,