Računari i Galaksija

Google i Intel se udružuju da bi ubrzali uvođenje 5G aplikacija

Za uspešno korišćenje 5G softvera, potrebna je brza tehnologija otvorenog koda u cloudu. Kada razmišljamo o 5G, mislimo na poslednji korak – stvarne 5G bežične tehnologije između naših uređaja i Interneta. Ali, postoji još jedan podjednako važan deo: edge i cloud computing koji povezuju 5G pristupne tačke sa ostatkom Interneta.

PCPress.rs Image

Cilj je smanjiti troškove i vreme do izlaska na tržište

Sada su Google i Intel udružili snage kako bi poboljšali softverske usluge kada se povežete sa Internetom. Udružujući se kroz sve telekomunikacione pakete – sa dobavljačima aplikacija, operaterima i dobavljačima komunikacionih usluga (CSP), dobavljačima hardvera i globalnim telekomima – mogu se smanjiti troškovi i vreme do izlaska na tržište. 5G pokreće brzi prelaz na tehnologije zasnovane na cloudu. Napori u vezi sa Google Cloud-om i širim ekosistemom pomoći će da se korisnicima pruže agilna, skalabilna rešenja za nove slučajeve 5G i edge upotrebe. Konkretno, oni će pomagati CSP-ovima da primene virtuelizovani RAN (vRAN) i Open Radio Access Netvork (ORAN) rešenja. U vRAN-u, tradicionalni procesor digitalnih signala koji obrađuje glas i podatke na pametnom telefonu, zamenjuje se softverom koji pokreće komercijalni gotov hardver (COTS). Ovo omogućava dobavljačima usluga da koriste generički softver i hardver.

Pročitajte i:  Google počeo sa blokiranjem kolačića trećih strana

U Google-ovom i Intelovom planu, 5G vRAN će biti primenjen pomoću Google Cloud-ove Anthos aplikativne platforme sa Intel-ovim matičnim platformama i rešenjima. Na ovoj platformi ćete pokretati Intelov referentni softver FlexRay. Pobeda za CSP-ove ovde će uključiti poboljšane mrežne performanse i spektralnu efikasnost, efikasnost troškova i fleksibilne modele primene. Na istoj platformi, koristiće se Intelov model primene softvera Open Network Edge Service Software (OpenNESS). OpenNESS je Multi-Access Edge Computing softverski alat (MEC). Omogućava visoko optimizovane i vrhunske platforme za upravljanje aplikacijama i mrežnim funkcijama sa agilnošću nalik cloudu na bilo kojoj vrsti mreže. OpenNESS distribucija otvorenog koda olakšava cloud i Internet of Things (IoT) programerima da kreiraju edge computing aplikacije, odnosno nudi mogućnosti za ubrzavanje razvoja aplikacija.

Google je nedavno najavio i inicijativu za isporuku preko 200 partnerskih aplikacija na edge putem mreže Google Cloud i 5G. I Google i Intel rado će razgovarati s vama o tome kako možete raditi s njima kako biste kupcima isporučili svoje 5G aplikacije.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “Google i Intel se udružuju da bi ubrzali uvođenje 5G aplikacija

  • 26. 02. 2021. at 12:19
    Permalink

    Ta prica oko otvorenog koda mnogo znaci klincima koji jos uce, bravo za to.

Comments are closed.