ASUS ROG Flow

Google i Microsoft rade zajedno na rešavanju kompatibilnosti između pretraživača

Google, Microsoft i šira web zajednica rade zajedno kako bi programerima olakšali izgradnju web stranica koje neometano rade u svim pretraživačima. Udružili su svoje napore pod nazivom #Compat2021, čiji je cilj da programerima obezbede kompletnu kompatibilnost među pretraživačima. Grupa je identifikovala probleme na koje je odlučila da se usredsredi na osnovu podataka o upotrebi, broja izveštaja o greškama, povratnih informacija o anketama i rezultata testova.

CSS Flexbox pitanje oko koga se sve lomi

Jedno od najproblematičnijih pitanja koje žele da reše je CSS Flexbox, jer su slike kao flex stavke često netačno i različito razvučene, što u različitim pretraživačima izgleda ružno. Takođe žele da poboljšaju CSS Grid tako da se može koristiti za kreiranje animiranih rasporeda mreža na Chromium-u i WebKit-u – trenutno je sposobnost podržana samo u Gecko-u. Grupa želi da radi na sticky pozicioniranju tako da bilo koji sticky sadržaj izgleda dosledno i u čitačima. Slično tome, žele da budu sigurni da web elementi održavaju konzistentan odnos širine i visine i da animacije i 3D efekti izgledaju isto bez obzira na pregledač koji korisnik koristi.

Pročitajte i:  Microsoft PowerPoint vam može pomoći da vežbate prezentacije bilo gde 

Google i Microsoft rade na tim poboljšanjima i problemima za Chromium, koji služi kao osnova za Chrome i Edge pregledače. Oni koji su zainteresovani za to kako grupa radi mogu da prate napredak projekta kroz kontrolnu tablu Compat 2021.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.