OLED Nintendo Switch će koristiti novi Nvidia čip

Sledeći Nintendo Switch koristiće novi Nvidia sistem na čipu sa podrškom za DLSS (Deep Learning Super Sampling). Čip bi trebalo da donese poboljšanja performansi GPU-a i CPU-a, a DLSS služi kao Nintendovo rešenje za prikazivanje slika veće rezolucije na 4K televizorima.

PCPress.rs Image

Grafički senzor zasnovan na Tjuring arhitekturi

DLSS je predstavljen sa Nvidijinim RTX 20 serijama grafičkih procesora, zasnovanih na Tjuringovoj arhitekturi. Koristi neuronske mreže za rekonstrukciju slika igre u realnom vremenu uz viši kvalitet. Različite verzije tehnologije se različito oslanjaju na jezgra tenzora GPU-a i treniraju AI na određenim igrama, ali rezultat je da igru možete prikazati na nižoj tradicionalnoj rezoluciji i dobiti mnogo veći izlaz uz minimalne greške pri performansama.

To se teoretski čini pogodnim za Switch, koji se često bori da postigne sopstvene matične rezolucije od 720p u ručnom režimu ili 1080p na TV ekranu. Takođe nije iznenađujuće kada se čuje da će za novi Switch biti potreban potpuno novi dizajn čipova od Nvidia-e. Originalni Switch koristio je Tegra X1, koji je najavljen 2015. pre nego što je Nvidia prestala da proizvodi mobilne SoC-ove za opštu namenu. Međutim, sa uspehom Switch-a nesumnjivo vredi Nvidia-ino vreme da isporuči novi prilagođeni dizajn. Bloomberg je već izvestio da će novi Switch imati 7-inčni OLED ekran, a podaci pokazuju da ćemo imati prilike da ga igramo tokom ove praznične sezone.

Pročitajte i:  Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari: