Google I/O 2021: Chrome može da popravi ugrožene lozinke

Google pokreće novu funkciju u Chrome-u za Android koja pomaže korisnicima da poprave lozinke koje su možda ugrožene u slučaju kršenja.

PCPress.rs Image

Google je takođe najavio novi alat koji uvozi lozinke od nezavisnih password managera

Ova funkcija se oslanja na sistem dupleks veštačke inteligencije browsera, koji je postao deo Google Assistant-a. Sa ovom novom funkcijom, ako Chrome otkrije potencijalno ugroženu lozinku, iz Asistenta će se pojaviti dugme „Change password“. Kada se klikne na njega, Chrome će doći do lokacije sa ugroženom lozinkom i proći ceo proces da bi automatski promenio lozinku. „Pomoću Duplex-a na webu, Asistent preuzima zamorne delove web browsing-a: skrolovanje, kliktanja i popunjavanja formulara i omogućava vam da se usredsredite na ono što vam je važno“, rekao je Patrick Nepper, viši menadžer proizvoda za Chrome.

„Sada ove mogućnosti proširujemo još više, omogućavajući vam da brzo napravite jaku lozinku za određene web lokacije i aplikacije kada Chrome utvrdi da su vaši akreditivi procurili na mrežu.“ Google je takođe najavio ažuriranje svog menadžera lozinki, uključujući novi alat koji uvozi lozinke od nezavisnih menadžera lozinki, dublju integraciju između Chrome-a i Android-a i automatska upozorenja za lozinku kada je lozinka ugrožena. Google je rekao da se automatizovane promene lozinki u Chrome-u postepeno uvode za Android za korisnike koji sinhronizuju lozinke. Prvo će biti dostupan u SAD-u i to samo na odabranim web lokacijama, ali Google je rekao da planira da proširi funkciju na više web lokacija i više zemalja u narednim mesecima.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

Izvor: Zdnet

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,