BIZIT plus

Google I/O konferencija: Avantura i video igre

Pošto je prošle godine u potpunosti otkazana, ovogodišnja Google I/O konferencija se preselila u video igru. U uobičajenim uslovima učesnici iz celog sveta bi krenuli put Shoreline amfiteatra, kako bi čuli o novim Google ovim proizvodima, te razmenili priče s onima koji rade na sličnim projektima. Ni ove godine to nije bilo moguće, ali je online događaj bio prilično uspešan.

PCPress.rs Image

Google često pokušava da svoje događaje “gejmifikuje”, a ovogodišnja Google I/O konferencija je u potpunosti pretvorena u video igru – Google I/O Adventure. Događaj je sadržao sve informacije koje su učesnici i očekivali, ali u obliku 2D MMO igre (massively multiplayer online game).

Prisutni su mogli da se kreću po online prostoru koji je kreiran za konferenciju, te da preko chat prozora komuniciraju sa onima koji se nađu u blizini. Animal Crossing atmosfera je doprinela tome da svi budu opušteniji nego inače, a tu su bili i zasebni stolovi oko kojih su se vodili privatni chatovi i razmenjivale ideje.

Učesnici na početku kreiraju svoje avatare kao u bilo kojoj video igri, te biraju oblik lica, boju kose i sve druge naizgled nebitne detalje. Nakon toga mogu da krenu u avanturu, u potragu za YouTube linkovima i blog postovima preko kojih se reklamiraju novi proizvodi i nove ideje. Igra će biti dostupna u narednih mesec dana, a najveći problem je to što će, kada se bude završila, sa njom nestati i svi chatovi, budući da kompanija nije u stanju da ih moderira izvan tog roka.

Pročitajte i:  Nvidia sada vredi više od Amazon-a i Alphabet-a

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: