BIZIT plus

Otter: Automatsko transkribovanje Zoom sastanaka

Od početka pandemije mnoge aktivnosti su se preselile u online sferu, pa je Zoom postao simbol za poslovne sastanke. U međuvremenu su se pojavili i načini za transkribovanje sastanaka, što korisnicima omogućava da budu u toku i sa onim razgovorima kojima nisu prisustvovali.

PCPress.rs Image

Za to je zaslužan Otter – AI servis za audio transkripciju, te nova funkcija koja je stigla u obliku Otter asistenta, koji se automatski priključuje sastancima, te transkribuje i čuva sve izgovoreno. Novi asistent stiže godinu dana nakon što je Otter predstavio “Live Video Meeting Notes” opciju, uz pomoć kojih su premijum korisnici mogli da transkribuju sastanke.

Otter Assistant je korak napred, budući da se uvezuje sa Google ili Microsoft Outlook kalendarima, pa se samostalno pridružuje sastancima, a sve što je zapisao sa učesnicima deli preko Zoom chata. Asistent može i da se isključi u Otter “My Agenda” sekciji, ukoliko korisnik ne želi beleške.

Automatska transkripcija će sigurno biti korisna mnogima, a asistent je dostupan u okviru Otter.ai Business naloga koji košta dvadeset dolara mesečno.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: Mashable

Facebook komentari: