BIZIT plus

Google i Samsung žele da olakšaju sinhronizovanje fitnes podataka

Google i Samsung udružili su se u cilju da naprave Health Connect, platformu i API koji će developerima dati mogućnost da na standardizovan način sinhronizuju zdravstvene podatke između Android aplikacija i uređaja. To će olakšati korisnicima da uvek imaju sveobuhvatne rezultate svog zdravstvenog stanja i fitness podataka na različitim uređajima i u različitim aplikacijama.

health connect

Podaci iz jedne aplikacije bi se u enkriptovanom obliku slali na druge uređaje. Korisnici bi, naravno, imali mogućnost da sami podešavaju koje podatke žele da dele i sa kojim uređajima/aplikacijama. Ukoliko više aplikacija prikuplja isti tip podataka, kao što je recimo brojanje koraka, korisnik bi mogao da odabere da se podaci iz jedne aplikacije podele sa svim drugim koje koriste iste podatke.

Health Connect podržava više od 50 tipova podataka u različitim kategorijama, kao što su fizička aktivnost, telesne mere, biciklizam, nutricionistički podaci, kvalitet sna… Samsung je potvrdio da će Samsung Health već tokom druge polovine ove godine podržati Health connect. Sa dozvolom korisnika, podaci iz Samsung telefona i Galaxy Watch pametnih satova biće prosleđivani na ovu platformu.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Inače, ona se trenutno nalazi u otvorenoj beta fazi, a pristup je dozvoljen svim Android developerima. Osim Samsung-a, Google radi i sa MyFitnessPall, Leap Fitness i Withings developerima, koji će se takođe uključiti u ovaj program.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: