BIZIT plus

Google integriše Bard u Google Asistent

Funkcija će dostupna i na Android-u i na iOS-u.

PCPress.rs Image

Ova funkcija se prvi put spominjala ovog leta

Tokom svog događaja Made by Google, kompanija je najavila da integriše svoj Bard AI chatbot u Google Asistent-a. Kompanija opisuje ovu funkciju kao kombinaciju “generativnog razmišljanja” Bard-a sa “personalizovanom pomoći” Google Asistenta. Na taj način odgovori će biti više prilagođeni kontekstu za korisnike mobilnih uređaja. Funkcija će biti dostupna u narednim mesecima.

“Google Asistent je odličan u obavljanju brzih zadataka, kao što su postavljanje tajmera, davanje vremenskih informacija i obavljanje brzih poziva. Sissie Hsiao iz Google-a je izjavila da postoji mnogo više funkcija i mogućnosti koje su odavno zamislili da Google Asistent treba da ima. Međutim, do sada nije postojala tehnologija koja bi omogućila njihovu implementaciju.

Slično Amazon-ovoj nedavno najavljenoj funkciji Alexa-e sa generativnom AI, Google Asistent sa Bard-om ima za cilj da pruži “personalizovanijeg pomoćnika” od relativno jednostavnih pomoćnika na pametnim telefonima (uključujući i Alexu i Siri) na koje smo se već navikli. Google navodi da Asistent sa Bard-om može pomoći u zadacima kao što su planiranje putovanja, pretraga mejlova, kreiranje lista za kupovinu i slanje poruka.

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

Možete da komunicirate s njim putem teksta, glasa ili slika na više načina i sa više kontekstualnih informacija nego sa standardnim Google Asistent-om. “Ova konverzacijska nadogradnja je potpuno nov način interakcije. To će omogućiti Asistentu sa integrisanim Bardom da vam pomogne gde god da se nalazite”, navela je Hsiao.

Google navodi da je funkcija u ranoj fazi razvoja. Međutim, uskoro će biti dostupna za beta testere. Korisnici Pixel 8 i Pixel 8 Pro modela će prvi isprobati novu mogućnost u narednim mesecima. Opcija će na kraju biti dostupna na Android-u i iOS-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: