Google je predstavio deljenje lozinki za porodice

Google-ov Password Manager sada omogućava deljenje lozinki, iako u ograničenoj meri sa članovima porodice. Sa ovom novom funkcijom, sada možete bezbedno deliti svoje lozinke sa svojom porodičnom grupom u Google Password Manager-u. Kada delite lozinku, vaši članovi porodice će dobiti njenu kopiju u svom Google Password Manager-u, spremnu za korišćenje.

PCPress.rs Image

Uvođenje nove funkcije

Google je prvi put najavio ovu funkciju u februaru 2024. godine kao deo Dana sigurnijeg interneta, ali sada je konačno uvodi kao deo ažuriranja Google Play Services-a za maj 2024, verzija 24.20. Deljenje lozinki je strogo ograničeno na članove porodične grupe, tako da ćete morati kreirati jednu i dodati članove kako biste koristili ovu funkciju.

Ako imate porodičnu grupu, opcija “deljenje” treba da se pojavi u Google Password Manager-u. Međutim, Android Authority primećuje da funkcija možda još uvek nije omogućena u desktop verziji Chrome-a.

Primeri korišćenja

Ranije je Google naveo potencijalne primere korišćenja, kao što su “dva člana porodice koja koordiniraju sa vrtićem putem jednog naloga, ili dete koje omogućava roditelju pristup svojim školskim zadacima.”

Pročitajte i:  Gmail dobija još AI opcija

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *