Google kupuje Micro LED startup Raxium

Google je odlučio da se aktivnije uključi u razvoj AR rešenja, a to je uradio akvizicijom Raxium-a, startup kompanije koja razvija Micro LED ekrane. Ova kompanija do sada nije na tržište ponudila ni jedan proizvod, ali su prepoznati kao inovativna kompanija na polju Micro LED displeja, koji će verovatno biti široko upotrebljavani u AR uređajima.

raxium

Trenutno na tržištu vlada OLED tehnologija, a ove displeje kompanije mahom kupuju od Samsung-a. Međutim, Micro LED, za koji se očekuje da će biti sledeća „velika stvar“ na polju ekrana, još nema jasno definisanog lidera. Trenutno su u igri pomenuti Raxium (iza koga će stajati Google), Apple koji je kupio jedan drugi Micro LED startup još 2014. godine, kao i Meta koja je ušla u partnerstvom sa kompanijom Plessey. Naravno, tu je i Samsung, koji već prodaje Micro LED televizore.

Google već razvija Augemented Reality OS, za koji se nada da će postati standard na tom polju, kao i „Project Iris“ AR naočare (očekuju se u prodaji 2024. godine). Hardverska divizija je kupila i kompaniju North, proizvođača AR naočara koje izgledaju kao normalne naočare.

Pročitajte i:  Nvidia sada vredi više od Amazon-a i Alphabet-a

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,