Google Maps dobija Incognito Mode

Kao što obično biva veliki skandali su razlog da se neke stvari promene, pa je tako i u poslovanju kompanija kao što je Google. I ovoga puta se radi o privatnosti korisnika, tačnije o praćenju lokacija, a problem je nastao kada se saznalo da kompanija prati lokacije korisnika i bez njihovog pristanka. Nakon toga su usledile ispravke, ali je problem u tome što nisu mogle da se primene na aplikacije u okviru kojih su lokacije korisnika od ključnog značaja.

PCPress.rs Image

Jedna od takvih aplikacija je naravno i Google Maps, te je Google odlučio se pozabavi i tim problemom, a kako bi se zaštitile informacije o kretanju korisnika. Upravo zbog toga i ova aplikacija dobija Incognito Mode, a opcija se već testira.

Jedan od načina da se sačuva privatnost kada je Google Maps u pitanju jeste da korisnik isključi svoj Google nalog, što nije naročito zgodno, i što neće biti neophodno kada Incognito Mode bude stigao na aplikaciju. Tako će korisnici moći da uključe opciju baš kao na Chrome-u ili YouTube-u, a kako bi izbegli da se pretraživanja i lokacije iz Maps aplikacije povezuju sa njihovim Google nalogom. O novoj opciji se govori već četiri meseca, što ukazuje na to da je u pripremi, a Incognito Mode će biti u funkciji u svim oblastima gde funkcioniše i Google Maps aplikacija.

Pročitajte i:  Google: Malver zloupotrebe API je standardna krađa tokena, a ne problem API-ja

PCPress.rs Image

Opcija je trenutno dostupna samo korisnicima koji imaju Preview Maps verziju 10.26, te novije, to jest onima koji su deo Preview Maps test grupe, dok će ostali morati da sačekaju dok Google zvanično ne objavi novu funkciju.

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,