Google Maps i lokalni vodiči za upoznavanje gradova

Najaktivniji Google Maps korisnici od sada mogu da se posmatraju kao lokalni vodiči i mentori svima koji posećuju njihove gradove.

PCPress.rs Image

Naime, Google sprema novu strategiju koja će korisnicima omogućavati da lakše pronađu najbolje restorane u gradovima koje ne poznaju. Radi se o tome da će se najaktivniji Maps korisnici tumačiti kao vodiči, a nova opcija omogućava da se prate oni koji se ocene kao adekvatni, a kako bi mogle da se iskoriste njihove preporuke.

Tako će zainteresovani moći da saznaju koja mesta vodiči posećuju, i šta preporučuju, a dovoljno je da kliknu na “follow” i da preporuke vide u For You tabu, ali i na samoj mapi. Turisti bi na ovaj način u budućnosti s lakoćom mogli da pronalaze restorane koji im odgovaraju, na osnovu preporuka onih koje Google Maps izabere za lokalne vodiče.

PCPress.rs Image

Test opcija bi trebalo da se pojavi uskoro, i to u devet svetskih gradova – Bangkoku, Londonu, Tokiju, Delhiju, Meksiko Sitiju, Njujorku, San Francisku, Osaki i Sao Paolu. Proći će još neko vreme dok odgovarajući vodiči ne budu postali dostupni u svim delovima sveta, a najveća prednost je u tome što će korisnici moći i da pročitaju preporuke, umesto da jednostavno veruju apstraktnim ocenama u obliku zvezdica.

Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,