BIZIT plus

Google Maps: Iskusite mesta u kojima niste bili

Google Maps često objavljuje nove funkcije, a kako bi se korisnici što više zanimali za digitalne mape. Jedna od najnovijih omogućava da se ispitaenergija nekog grada“ (vibe check) pre nego što se u njega otputuje.

PCPress.rs Image

Ova funkcija je u skladu s željama mlađih generacija koje vode računa o „energiji“ svega i svačega. Zainteresovani dakle mogu da ispitaju neki kraj pre nego što u njega stignu, te da pogledaju 3D renedere spomenika, restorana i drugih objekata. Funkcija je dobila ime „neighborhood vibe“, a nudi pogled na sve što je u nekom kraju važno, i to iz ptičje perspektive. Zanimljivosti prikazuje uz pomoć kombinacije veštačke inteligencije i komentara i fotografija korisnika koji su već bili na lokacijama koje se preporučuju.

Opcija bi trebalo da stigne do svih Android i iOS korisnika u narednim mesecima, pa ostaje da se vidi koliko će neighborhood vibes biti koristan onima koji idu tamo gde nikad nisu bili. Maps sprema i druge nove funkcije, a najzanimljivija je ona koja nudi realističan pogled s visine, što bi opet moglo da se koristi za proveru grada, sela, gradića u koji se odlazi.

Pročitajte i:  Microsoft radi na sopstvenom DLSS-u  

Izvor: Mashable

Facebook komentari: