Google Maps (možda) dobija nove boje

Poznati Google Maps interfejs možda će uskoro izgledati malo drugačije, jer Google testira redizajn osnovnog prikaza mape u kome će biti prikazivane drugačije boje.

PCPress.rs Image

Nova kolorna šema, koja se trenutno testira, dosta podseća na izgled Apple Maps-a. Trenutno, Google Maps ima sivu pozadinu sa belim putevima, dok nova kolorna šema donosi skoro belu pozadinu i sive puteve. Ovakva promena ima smisla, jer su putevi u prirodi zaista sivi, a i tamna boja na svetloj pozadini se bolje ističe na mapi u odnosu na obrnuti raspored boja. Auto putevi su dodatno istaknuti još tamnijom varijantom sive boje, umesto žute,  kako je sada slučaj. I druge boje su promenjene. Boja mora je svetlija, zelena boja koja pokazuje šume je tamnija… I navigacioni mod dobija nove boje. Heder će biti tamnije zelene boje, a trenutna ruta će biti obeležena tamnijom plavom bojom.

Ovaj dizajn je trenutno dostupan tek malom broju korisnika koji su određeni za testiranje. Za sada nema informacija hoće li promene biti prihvaćene ili ne. Ali ako uzmemo činjenicu da je poslednji redizajn Google Maps-a bio 2020. godine, a pre toga 2017. godine, taman smo došli do intervala kada bi to moglo da se desi ponovo.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: