Da li je Facebook „pretrpan“ objavama o serijskim ubicama i nestaloj deci?

Poverenik koji sarađuje sa Facebookom od 2019. godine ukazao je na „prenatrpanost“ lažnim infomacijama o nestaloj deci i serijskim ubicama.

PCPress.rs Image

Grupe na Facebooku su „preplavljene“ objavama o serijskim ubicama, nestaloj deci i životinjama upozorila je dobrotvorna organizacija koja sarađuje od 2019. godina sa ovom društvenom mrežom. Full Fact sarađuje sa Facebook-om sa ciljem na proveru osetljivih informacija koje se odnose na nastalu decu i životinje. I dok ovakve informacije značajno brže putuju zahvaljujući društvenim mrežama i imaju veliku funkciju u potrazi, mnoge države se suočavaju sa lažnim uzbunama.

Istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalo da je u velikom procentu ovakva vrsta informacija lažna i jedino ima funkciju da nagna korisnika da podeli objavu. Najveći broj objava ima lažne slike i služi jedino kako bi se uznemirili građani i podelila objava.

Full Fact kao organizacija koja se i sama bavi nestalim licima ukazuje da je ovakva vrsta problema otežavajuća okolnost. U svom pismu ukazali su na broj lažnih objava i profile koji se njima koriste. Za sada nema odgovora Facebook-a na ovakvu vrstu problema.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,