Google Maps na telefonima dobija neke od Waze funkcija

Google je odlučio da neke od popularnih opcija iz Waze aplikacije (koja je u njihovom vlasništvu od 2013. godine), prebaci u Google Maps za iOS i Android telefone. Ovo nije prvi put da Google Maps preuzima informacije iz Waze-a – ranije su implementirane informacije o stanju na putevima koji se prikupljaju od korisnika, on-screen limit brzine… U maju ove godine postavljena je informacija o maksimalnoj brzini, kao i pozicije kamera na putu u više od 40 država, a u junu je dodat i brzinomer – prikaz trenutne brzine…

PCPress.rs Image

Sada će vlasnici iPhone-a koji koriste Google Maps biti u mogućnosti da prijavljuju sudare i zagušenja na putevima. A zahvaljujući Apple CarPlay podršci za Google Maps, postojaće mogućnost i da se neke od Waze funkcija prikažu i na infotainment sistemima u kolima.

Google je takođe aktivirao četiri nova tipa incidenata za Android i za iOS korisnike. To su radovi na putu, zatvaranje ulica, vozila u kvaru i krhotine na ulicama. Da bi objavili ove incidente, korisnici mogu da odu na informacioni bar na dnu aplikacije i da dodaju novi „izveštaj“.

Pročitajte i:  Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,