Google Maps: Nove zanimljive funkcije

Google Maps je nedavno predstavio nekoliko novih funkcija, a u pitanju su elementi koji olakšavaju i ulepšavaju život onih koji vole online mape.

PCPress.rs Image

Najzanimljivija među novim funkcijama je ona koja nudi 3D pogled iz vazduha na više od 100 slavnih tačaka iz celog sveta – Njujork, Tokio i Barselona su samo neki od gradova koji podržavaju ovu novotariju. Korisnici do nje mogu da dođu ako u polje za pretraživanje ukucaju mesto koje bi želeli da vide, te potom uđu u sekciju “Photos” u meniju.

Druga i možda praktičnija opcija je ona koja dodaje korisna obaveštenja za bicikliste, a radi se o tome da će ih Google Maps ubuduće obaveštavati o stanju u saobraćaju, te na prepreke kao što su stepenice i drugi momenti preko kojih bicikli ne mogu.

PCPress.rs Image

Pored pomenutih, Google u mape dodaje i nove momente koji ih približavaju društvenoj mreži – ako neko izabere da deli lokacije s prijateljima, ovi će dobijati obaveštenja o tome kad stigne na neko mesto. Opcija bi mogla da bude korisna za zajednička putovanja, te u situacijama kada neko zaboravi da javi gde se nalazi.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Google Maps se polako menja i sve više radi na povezivanju korisnika. Možda je na pomolu nova socijalna platforma.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: