Google Maps nudi informacije za deljenje bicikala u realnom vremenu

Deljenje bicikala je poslednjih godina postalo prilično popularno, pa je sve više onih koji se odlučuju za ovakav vid transporta, a zbog toga što im omogućava da ne kupuju bicikl koji im je potreban za samo jedan deo puta. Tako već postoji preko 1.600 ovakvih sistema, i preko 18 miliona bicikala koji se dele u velikim gradovima širom sveta, pa upravo zbog toga Google Maps planira da informacije o dostupnim biciklima ponudi u realnom vremenu.

Servis će za početak biti dostupan u 24 grada u 16 zemalja, a tokom 2018. godine je već aktiviran u Njujorku. Korisnicima se nude informacije o stanicama za deljenje, te o broju dostupnih bicikala, ali i o tome da li na nekoj stanici ima mesta za parkiranje bicikla koji više nije potreban. Servis je nastao kao deo partnerstva sa Ito World, a funkcioniše tako što se informacije o dostupnim biciklima i stanicama konstantno ažuriraju u okviru aplikacije.

Opcija je dostupna kako za iOS, tako i za Android, a u Barseloni, Briselu, Berlinu, Budimpešti, Čikagu, Dablinu, Hamburgu, Helsinkiju, Kaohsiungu, Los Anđelesu, Londonu, Lionu, Madridu, Meksiko Sitiju, Montrealu, Beču, Varšavi, Cirihu, a uskoro bi trebalo da stigne i u druge zemlje i gardove koje već rade na razvijanju sistema deljenja bicikala.

Pročitajte i:  Spotify ima nove mere za sprečavanje zloupotreba porodičnih paketa

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

SBB

Disaster recovery
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.