Google Maps rešava misteriju čoveka koji je nestao pre više od 20 godina

U prošlosti je bilo mnogo slučajeva osoba koje su iznenada nestale i naizgled bez traga. To je bio slučaj i sa Wiliam Earl Moldt-om, koji je nestao na Floridi u novembru 1997. godine. Prvobitni izveštaji otkrili su da je Moldt jedne noći zvao svoju devojku u 21:30h, dajući joj do znanja da će uskoro napustiti klub i uputiti se kući.

Tada je prijavljeno da je Moldt napustio klub u 23:00h, a iako bi se moglo pretpostaviti par scenarija, izgleda da Moldt nije bio pijan i da je otišao sam, ali ipak, iz nekog razloga, jednostavno se nije vratio kući. Činilo se kao slučaj koji jednostavno nije moguće rešiti, sve dok Google Earth nije iskorišćen za istraživanje terena.

Prema istrazi, primetili su nešto neobično u vezi s jezerom u Wellington-u na Floridi i kada su zumirali otkrili su automobil u njemu. Policija koja je stigla na lice mesta i izvukla automobil iz vode potvrdila je da je vozilo teško kalcifikovano i da ima ostataka skeleta, koje je mrtvozornik kasnije identifikovao kao Moldt-a.

Pročitajte i:  Huawei Mate 30 u SAD uprkos zabrani

U razgovoru za BBC, spekulisalo se da je Moldt možda izgubio kontrolu nad svojim automobilom na putu kući i upao u jezero. Prema rečima PR-a policije, Therese Barbera, „Ne možete odrediti šta se dogodilo pre mnogo godina. Sve što znamo je da je nestao sa lica Zemlje, a sada je pronađen.“

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

SBB

Disaster recovery
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.