Google Maps rešava misteriju čoveka koji je nestao pre više od 20 godina

U prošlosti je bilo mnogo slučajeva osoba koje su iznenada nestale i naizgled bez traga. To je bio slučaj i sa Wiliam Earl Moldt-om, koji je nestao na Floridi u novembru 1997. godine. Prvobitni izveštaji otkrili su da je Moldt jedne noći zvao svoju devojku u 21:30h, dajući joj do znanja da će uskoro napustiti klub i uputiti se kući.

PCPress.rs Image

Tada je prijavljeno da je Moldt napustio klub u 23:00h, a iako bi se moglo pretpostaviti par scenarija, izgleda da Moldt nije bio pijan i da je otišao sam, ali ipak, iz nekog razloga, jednostavno se nije vratio kući. Činilo se kao slučaj koji jednostavno nije moguće rešiti, sve dok Google Earth nije iskorišćen za istraživanje terena.

Prema istrazi, primetili su nešto neobično u vezi s jezerom u Wellington-u na Floridi i kada su zumirali otkrili su automobil u njemu. Policija koja je stigla na lice mesta i izvukla automobil iz vode potvrdila je da je vozilo teško kalcifikovano i da ima ostataka skeleta, koje je mrtvozornik kasnije identifikovao kao Moldt-a.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

U razgovoru za BBC, spekulisalo se da je Moldt možda izgubio kontrolu nad svojim automobilom na putu kući i upao u jezero. Prema rečima PR-a policije, Therese Barbera, „Ne možete odrediti šta se dogodilo pre mnogo godina. Sve što znamo je da je nestao sa lica Zemlje, a sada je pronađen.“

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,