ERP 2024

Google Maps sada omogućava diskretnije kretanje

Google Maps dobija novo ažuriranje usmereno na privatnost sa tri važne funkcije.

PCPress.rs Image

Sada možete brisati svoje pretrage, uputstva, posete i deljenja vezana za određena mesta

Korisnici Androida i iOS-a sada će moći da iskoriste ove promene kako bi zadržali svoje kretanje više privatnim i diskretnim.

U blog postu objavljenom ranije tokom dana, Google je najavio da će svi korisnici Maps-a uskoro moći da obrišu svoje aktivnosti vezane za određena mesta direktno iz aplikacije. Dakle, ako često posećujete neko mesto i ne želite da neko špijunira vaš telefon da bi saznao gde ste bili, jednostavno možete obrisati svoje pretrage, uputstva, posete i deljenja sa samo nekoliko dodira. Ova funkcija će početi da se implementira u Google Maps Android i iOS aplikacijama u narednim nedeljama.

Sledeća novina je mogućnost čuvanja vašeg Timeline-a direktno na uređaju, umesto u oblaku kao podrazumevanu postavku. Funkcija Timeline-a u Maps-u služi da vam pruži sažetak mesta koje ste posetili. Radi kada je istorija lokacije omogućena u Google Maps-u. Google kaže da će čuvati Timeline lokalno na vašem uređaju kako bi vam pružio više kontrole nad vašim podacima. Takođe ćete moći da obrišete sve ili deo svojih informacija u bilo kom trenutku i potpuno isključite ovu postavku.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Ako prelazite na drugi uređaj i ne želite da izgubite podatke, uvek ih možete bekapovati u oblaku. Google kaže da će enkriptovati vaše informacije kako niko sem vas ne bi mogao da ih pročita.

Google je takođe postavio automatsku postavku brisanja u Google Maps-u na tri meseca kao podrazumevanu postavku. Ona je omogućena kada prvi put uključite istoriju lokacije. Sada će automatski brisati vaše lokacijske podatke svaka tri meseca. Prethodno je automatsko brisanje bilo postavljeno na 18 meseci kao podrazumevanu vrednost. Uvek možete promeniti podrazumevane postavke ako želite zadržati svoj Timeline duže ili isključiti automatsko brisanje ako to želite.

Promene u funkciji Timeline-a će se implementirati sledeće godine za Android i iOS. Google kaže da ćete primiti obaveštenje kada ažuriranje stigne na vaš nalog.

Na kraju, Google olakšava pristup kontrolama lokacije u Maps-u. Sada možete dodirnuti plavu tačku koja pokazuje vašu trenutnu lokaciju kako biste pristupili naprednim postavkama poput istorije lokacije ili kontrola Timeline-a. Nova kontrola plave tačke počeće da se implementira na Google Maps za Android i iOS u narednim nedeljama.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: