Novi alternativni servis za Google Maps lansiran na Android Auto 

Google Maps i Waze dominiraju prostorom navigacije na Android Auto i CarPlay platformama, ali broj alternativa se redovno povećava.

PCPress.rs Image

Za sad dostupan samo na jednom tržištu

Specijalizovane navigacione aplikacije poput Sygic-a, TomTom-a i HERE-a postaju sve posvećenije svom mobilnom softveru. Međutim, ovaj proizvodni segment nastavlja da se širi zahvaljujući programerima čiji su proizvodi namenjeni određenim regionima ili vozilima.

Navitime je jedna od kompanija čiji proizvodi spadaju među najbolje izbore u Japanu, nudeći vrhunske navigacione funkcije koje lako mogu zameniti Google Maps. Ove aplikacije sadrže glasovnu navigaciju, uputstva korak po korak, offline mape i druge bitne funkcije.

Navitime sada proširuje svoje prisustvo na Android Auto platformi uz veliko ažuriranje dostupno na Google Play Store-uod 9. decembra. Međutim, iako je dobro videti drugu navigacionu aplikaciju koja se pojavljuje na Android Auto, lansiranje dolazi sa tri nedostatka koji bi mogli postati presudni za korisnike Androida.

Prvo, podrška za Android Auto cilja na rešenje za navigaciju kamiona. U poređenju sa standardnim navigacionim proizvodom, aplikacija uzima u obzir dimenzije vozila, veličinu tereta i druge detalje specifične za kamione radi optimizacije rutiranja. Nećete završiti na uskom putu ako vozite veliko vozilo i koristite ovu navigacionu aplikaciju. Dodatno, kao i Sygic-ova navigacija za kamione, takođe uključuje detaljnu bazu tačaka interesa (POI) za vozače kamiona, uključujući parking mesta i objekte duž rute.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Drugo, aplikacija je namenjena samo korisnicima u Japanu. Navitime se ekskluzivno fokusira na svoje domaće tržište, jer trenutno ne želi da se takmiči sa Google Maps-om širom sveta. Ne biste trebali pokušavati da preuzmete aplikaciju ako živite u Evropi ili Sjedinjenim Američkim Državama jer mape neće biti dostupne u ovim regionima.

Treće, Navitime nudi podršku za Android Auto samo kao deo svog premium plana. Nećete moći besplatno da je koristite, tako da ako ne plaćate pretplatu, nećete videti aplikaciju na Android Auto platformi.

Dobra vest je da je podrška za Android Auto od Navitime-a dostupna na svakom uređaju sa najmanje Android 8. S obzirom da smo već stigli do Android 14, većina telefona bi trebala podržavati integraciju Navitime-a sa Android Auto platformom. Android 8 je objavljen pre šest godina pod nazivom Oreo.

U međuvremenu, valja se setiti da Google Maps nema komponentu za navigaciju kamiona, budući da aplikacija pruža uputstva korak po korak za standardna putnička vozila. Google Maps ne uzima u obzir dimenzije vozila, pa staze koje pruža mogu uključivati uske puteve i male stambene ulice gde se kamion ili kamp kuća ne bi uklopili. Ljudi i dalje pogrešno koriste Google Maps, koristeći ga za navigaciju kamiona i na kraju završavaju zaglavljeni na mestima gde bi se samo običan sedan ili SUV uklopio.

Pročitajte i:  Android Auto 12.0 dostupan svim korisnicima

Navitime je takođe obećao da će ažurirati svoj softver sa podrškom za CarPlay, ali kompanija još uvek nije navela ETA za pokretanje aplikacije na uređajima kompatibilnim sa Apple-ovim pametnim telefonom.Izvor: Autoevolution

Facebook komentari: