BIZIT plus

Google Maps uveo podršku za planiranje grupnih događaja

Oni koji su ikada pokušali da planiraju neki veliki događaj, ili običan ručak, znaju koliko vremena to može da oduzme, što bi uskoro moglo da se promeni, budući da je Google Maps odlučio da planerima priskoči u pomoć.

PCPress.rs Image

Naime, kod planiranja velikih događaja jedan od najvećih problema je kako da online pozivnice izgledaju uredno, te da ne sadrže gomilu linkova, pa je to jedno od rešenja koje Google nudi u okviru Google Maps. Opcija Group Planning najavljena je još u maju, pa bi uskoro trebalo da postane deo Google Maps servisa, i korisnicima olakša planiranje, te organizovanje grupnih događaja.

Nova opcija će funkcionisati tako što će korisnici moći da selektuju više opcija na Google Maps platformi, te će ove ostajati na ekranu dok se ne izabere konačno odredište. Nakon što se izaberu sve opcije korisnik će moći da listu podeli preko nekog servisa za razmenjivanje poruka, a kako bi svi učesnici događaja mogli da glasaju, te zajedno izaberu najpoželjniju destinaciju.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

PCPress.rs Image

Opcija bi trebalo da postane dostupna do kraja nedelje, kako za Android, tako i za iOS, a eksperti tvrde da se radi o jednoj od najpraktičnijih opcija na Google Maps platformi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: