BIZIT plus

Google Messages dobija opciju za zakazivanje poruka

Google je još u julu najavio seriju funkcija za servis Messages, pa su korisnicima obećani novi emotikoni, glasovne poruke, integracija sa Duo platformom, kao i druge opcije koje će značajno uticati na kvalitet komunikacije. Među obećanim funkcijama bilo je i zakazivanje poruka, pa korisnici sada mogu da programiraju vreme u koje žele da pošalju poruku, te tako izbegnu slanje sadržaja u neprikladno vreme.

PCPress.rs Image

Pored različitih estetskih, tu su i opcije koje doprinose funkcionalnosti – na prvom mestu glasovne poruke i integracija sa Duo platformom, u okviru koje se pojavljuje taster za video poziv koji korisnika vodi direktno u Google Duo. Korisne su i nove opcije za Smart Reply, koji već predlaže potencijalne odgovore na primljenu poruku, da bi im sada dodao i odgovarajuće stikere koji se uklapaju u tekst.

Zakazivanje poruka nije ništa novo, te Gmail i Telegram, između ostalih, već nude ovu funkciju. Google Messages se sada pridružuje tom klubu, a mogućnost programiranja je početkom novembra stigla do određenog broja korisnika da bi se proverilo da li sve funkcioniše kao što je zamišljeno. Sada stiže do većeg broja korisnika, za početak u Sjedinjenim Američkim Državama, i zauzeće mesto na kojem se nekad nalazila opcija za slanje MMS poruka sa dodacima.

Pročitajte i:  WhatsApp donosi novo ažuriranje u vezi pinovanja poruka 

PCPress.rs Image

Od kada se Google fokusirao na RCS poruke mnogo se ulaže u Messages, te se očekuje da bude valjana alternativa kanalima kao što su Facebook Messenger, WhatsApp, te drugi. Pored funkcija kao što su pametno predlaganje sadržaja koji se umeću u poruke (fotografije, GIFovi), Messeges su usvojile i neke korisne SMS mogućnosti, poput brisanja jednokratnih lozinki nakon 24 sata od primanja poruke.

Izvor: Android Police

Facebook komentari: