ERP 2024

Google ne može da izbegne tužbu u Arizoni

Google je povodom tužbe u Arizoni izašao sa saopštenjem: “Nastavićemo da se fokusiramo na pružanje jednostavnih, lako razumljivih podešavanja privatnosti našim korisnicima i nećemo dozvoliti da nas ometaju besmislene tužbe.”

PCPress.rs Image

Sudski postupak

Prema sudskom postupku koji se protiv Google vodi u Arizoni, ova kompanija je prevarila svoje korisnike nejasnim postavkama praćenja lokacija pametnih telefona. Iako je Google uložio prigovor, sud je odbio pravne napore tehnološkog giganta.

Google je zahtevao da se vodi skraćeni postupak kako bi uspeo da u ranoj fazi odbaci tužbu. Međutim, pravni potez nije urodio plodom. Sud je ostao pri stavu da je Google namerno obmanjivao korisnike i prikupljao sve poverljive informacije o lokaciji korisnika a zatim ih koristio prilikom prodaje oglasa. Na ovaj način, Google je u potpunosti manipulisao korisnicima i ugrožavao njihovu privatnost i bezbednost.

Sud u ovom sudskom postupku ima jedinstven i za sada veoma čvrst stav prema kojem Google mora da isključi praćenje lokacije korisnika putem telefona ili aplikacija. Takođe se zahteva brisanje istorije lokacije korisnika koja se takođe zloupotrebljava u komercijalne svrhe za sada.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Google međutim negira sve tvrdnje i pokazuje malo zainteresovanosti za kompromisna rešenja iako se sa sličnim tužbama suočava u državama širom američkog kontinenta.

Izvor: Indianexpress

 

Facebook komentari: