Google Nearby Share dostupan i za PC

Google kaže da je njegova aplikacija Nearby Share za Windows računare sada zvanično dostupna. PC verzija aplikacije, koja olakšava deljenje datoteka između uređaja kao što su Android telefoni i Chromebook-ovi, bila je u beta verziji nekoliko meseci.

PCPress.rs Image

Potrebni su vam uključeni WiFi i Bluetooth za Nearby Share

Više od 1,7 miliona ljudi instaliralo je beta verziju. Koristili su ga za prenos više od 50 miliona datoteka, prvenstveno fotografija i video zapisa. Google je dodao neke nove funkcije u Nearby Share za Windows dok zvanično predstavlja aplikaciju. Sada ćete videti procenjeno vreme koliko će vremena biti potrebno da se završi prenos datoteke. Obaveštenja o uređaju će uključivati pregled slike kako biste bili sigurni da delite ispravnu datoteku. Google planira da doda još funkcija i sarađuje sa nekim proizvođačima računara, uključujući HP, kako bi uključili aplikaciju u svoje sisteme.

Da biste koristili Nearby Share za Windows, moraćete da omogućite WiFi i Bluetooth funkcije računara. Kada ste podešeni, potrebno je samo da prevučete datoteku u aplikaciju ili da je kliknete desnim tasterom miša i izaberete opciju Nearby Share da biste je poslali na obližnji uređaj. Ako ste prijavljeni na isti Google nalog na računaru i svom Android telefonu, transferi će automatski biti prihvaćeni na uređaju koji prima. Postoje podešavanja vidljivosti uređaja koja pomažu u sprečavanju neželjene pošte i neželjenih prenosa datoteka.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: