Google objavio da će nova verzija Chrome-a za Windows na Snapdragonu biti veoma brza

Google ima novu verziju Chrome-a za Windows laptopove koji pokreću Qualcomm Snapdragon procesore. Dve kompanije kažu da Snapdragon verzija Chrome-a pokazuje dramatično poboljšanje performansi. Nova varijanta Chrome-a dostupna je za preuzimanje.

PCPress.rs Image

Sve se odnosi na Snapdragon X Elite

Iako već postoje Snapdragon Windows laptopi koje možete kupiti, današnja najava se uglavnom odnosi na otvaranje puta za buduće uređaje koji rade na Snapdragon X Elite. Qualcomm kaže da će čip daleko nadmašiti brzinu svoje Snapdragon 8 Gen 3 linije.

Google vidi dugu istoriju zajedničkog rada kompanija na Android-u kao prednost jer Qualcomm pokušava da iskoristi Intelov udeo na tržištu računara. Prvi Snapdragon X Elite računari bi trebalo da budu predstavljeni sredinom ove godine. Čip pokreće 12 Orion jezgara i ima ono što Qualcomm kaže da je duplo bolje performanse procesora od Intelovih 13. generacije Core i7-1360P i i7-1355U.

Qualcomm čak kaže da će većina Windows igara raditi skoro punom brzinom bez potrebe za podešavanjem koda ili promenom sredstava. Iako je Intel najdirektniji konkurent kompanije Qualcomm u Windows-u, on takođe pokušava da parira ili nadmaši ono što je Apple uradio sa svojom M-serijom silikona.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *