Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Sony će koristiti novu oznaku „PS5 Pro Enhanced“ da pokaže igračima koje igre koriste prednosti novih sposobnosti konzole, prema dokumentima koje je InsiderGaming video. Izdavanje piše da bi igra morala da ponudi PS5 Pro grafički režim, koji uključuje PSSR za 4K povećanje, konstantnu brzinu kadrova u sekundi od 60 kadrova u sekundi i dodato ili poboljšano praćenje vazduha. To bi navodno takođe ukazivalo na veću rezoluciju za igre sa fiksnom i promenljivom brzinom osvežavanja. 

PCPress.rs Image

Na sajtu se kaže da bi interno nazvana oznaka „Trinity Enhanced“ bila slična „PS4 Pro Enhanced“ etiketi iz poslednje PlayStation generacije (ili „X|S“ etiketi koja označava igre sa poboljšanjima kao što su bolje vreme učitavanja ili veća brzina kadrova ). Takođe je rekao igračima kada je igrica dobila grafičke nadogradnje specifične za tadašnji novi sistem, ali ne nužno koja je kombinacija poboljšanja. 

Glasine su sugerisale da će PS5 Pro biti lansiran krajem 2024. godine, što znači da će biti oko godinu dana od objavljivanja manjeg PS5 prošlog novembra. U poređenju sa vanilla PS5, može da ponudi čak 4k performanse praćenja zraka, verziju CPU-a originalne konzole za 10 procenata više takta, 28 procenata bržu memoriju i do 45 procenata poboljšanja performansi renderovanja. 

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *