BIZIT plus

Google očekuje povećan broj AI grešaka usled rada od kuće

Zbog korona virusa Google je povećao broj zaposlenih koji rade od kuće, što znači i da će se privremeno više oslanjati na veštačku inteligenciju i automatizovane alate za identifikovanje problematičnih sadržaja. Takav softver nije dovoljno precizan kao ljudska provera, što će, očekuje se dovesti do povećanja grešaka u identifikovanju sadržaja, naveli su iz kompanije.

PCPress.rs Image

AI ne voli rad od kuće?

Google je najavio da će i ljudsko nadgledanje automatizovanih odluka biti usporeno, kao i da će telefonska podrška biti limitirana. Ovo se odnosi prvenstveno na Youtube, ali i na druge Google-ove servise, kao što su mreža oglasa, aplikacije za Google Play prodavnicu, ili poslovni podaci za upisivanje u Google Maps. Drugim rečima, neki korisnici, oglašivači i developeri možda će iskusiti sporiju uslugu na servisima koji nisu od kritične važnosti, a podrška će se obavljati uglavnom kroz čet, email i self-service kanale.

Slična objava je stigla i iz Twitter-a. Oni su u ponedeljak objavili da povećavaju upotrebu automatizacije, ali da neće banovati korisnike koji su „označeni“ ovim putem, upravo zbog eventualnih problema oko preciznosti procene.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Facebook se još nije oglasio povodom ovog problema, ali je prošle nedelje bio meta jedne druge kritike. Naime, oni su insistirali da zaposleni dolaze na posao, jer su objavili da nemaju adekvatne tehnike na raspolaganju za bezbedan rad i moderaciju zaposlenih od kuće.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: