BIZIT plus

Pao Microsoft sistem u Evropi usled rada od kuće

Iz Microsofta su saopštili da je juče njihov servis Microsoft Teams pao na nekoliko sati, usled prevelikog broja korisnika koji su pokušali da se registruju i koriste ovaj alat. Ovo se desilo na prostoru Evrope, i smatra se da je uzrok sve veći broj ljudi koji rade od kuće, usled širenja Korona virusa.

microsoft teams pao

Sve veći broj korisnika aplikacija za komunikaciju

Aplikacija za komunikaciju Microsoft Teams juče je bila u prekidu duže od dva sata. Smatra se da je urok ovom padu preveliki broj korisnika za kratko vreme, što je izazvano radom od kuće. Microsoft je objavio da je sve probleme rešio tek nešto nakon dva sata pada.

Ono što je jedino sigurno i poznato jeste da Microsoft za sada prati performanse ovog servisa i aktivnost korisnika, jer se i dalje očekuje priliv većeg broja korisnika. Ovu aplikaciju ne koriste samo oni koji rade od kuće, već i škole, univerziteti i druge institucije koje su rešile da rade na daljinu dok traje vanredno stanje širom Evrope.

Pročitajte i:  Podsetnici za sastanke Microsoft Teams-a dolaze u Windows 11 Start meni 

Ove nedelje je na kratko bio ugašen i Microsoft Xbox Live servis, a sumnja se da je i kod njega problem bio veliki broj korisnika u isto vreme. Sve ovo izazvano je u vreme širenja Korona virusa i globalne pandemije koja se ne smanjuje. Otkazani su brojni festivali, sajmovi, konferencije, ali su počele da se osećaju i ekonomske posledice koje će možda dovesti i do recesije.

Sajam video igara E3 je otkazan, kao i konferencija SXSW, Facebook F8 i još mnogo drugih širom sveta. Do sada je obolelo oko 180,000 ljudi, a računa se da ih ima mnogo više. Evropska unija rešila je kasno sinoć da zatvori sve svoje spoljne granice preventivno kako bi se ublažilo širenje Korona virusa.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: