Google od septembra rangira sajtove prema mobilnim verzijama

Google je najavio da će u septembru započeti podrazumevano indeksiranje stranica prema njihovim verzijama napravljenim za mobilne uređaje. Takvo indeksiranje se već neko vreme primenjuje na novim domenima, ali ta promena bi uskoro trebala da bude sveobuhvatna.

Ovakav razvoj događaja priprema se već godinama. Kompanija je objavilada je već sada 70 procenata sajtova predstavljenih u rezultatima pretrage prilagođeno mobilnim telefonima. Indeksiranje preostalih sajtova biće obavljeno do septembra, kada će novi način prikaza rezultata biti zvanično pušten u rad.

Eksperimentisanje sa davanjem prednosti stranicama koje su napravljene za mobilne uređaje započeto je 2016. godine, a prošle godine je indeksiranje novih domena postalo podrazumevano na taj način. Prelazak na potpuno davanje prednosti takvom načinu indeksiranja zato predstavlja logičan i prirodan korak.

Šta će to značiti u praksi? Možemo da očekujemo da će stranice koje nisu responsivne, biti „gurnute u zapećak“ i biće znatno lošije pozicionirane prilikom pretrage u odnosu na stranice koje se prilagođavaju različitim rezolucijama prikaza.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google, pećine i praistorijska umetnostPC Press Hosting 2020
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.