Google odbacio glasine da gasi Stadia servis

Stadia je još od samih početaka vezana za mnoge nejasne situacije. Konfuzne marketinške kampanje, tehnički problemi i nedostatak nekih osnovnih funkcionalnosti kada se servis pojavio, učinili su ona nije najbolje prihvaćena među korisnicima. Zato je i objava koja se pojavila na Twitter-u, a koju je postovao navodno (anonimni) prijatelj regionalnog Google menadžera, privukla veliku pažnju.

stadia

U poruci je napisano da je Google započeo sa planom gašenja servisa. Navodno nije poznat tačan datum kada će se Stadia ugasiti, ali je dat okvirni termin – krajem leta. U tweet-u je navedeno i da će Stadia pretplatnici biti obavešteni 30 do 60 dana pre gašenja, kao i da će im biti refundiran novac za poslednji mesec.

https://twitter.com/killedbygoogle/status/1552658225207693312

Kao i sve dobre glasine, i za ovu je teško pronaći pravi izvor, ali se u njoj nalazi dovoljno detalja i veza sa pravim stanjem na tržištu, što je učinilo da mnogi korisnici u nju poveruju.

Međutim, Google je izdao zvanično saopštenje u kome negira te glasine, navodeći da i dalje rade punom parom kako bi pripremili još odličnih igara za Stadia platformu.

Pročitajte i:  Google je otpustio 28 radnika koji su protestovali zbog "Projekta Nimbus"  

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,