ERP 2024

Samsung ima novu opciju koja sakriva slike dok je telefon na popravci

Nošenje telefona na popravku može da bude veliki problem za privatnost korisnika. Na telefonu se nalaze ogroman broj fotografija, konverzacija mail-om, SMS-om i instant messaging sistemima, kao i drugih privatnih informacija. Kada se telefon pokvari, nekad ne postoji način da se te stvari bekapuju pre odlaska u servis, pa su oni izloženi pogledima servisera.

repair mode

Po informacijama koje je objavio SamMobile, izgleda da Samsung nudi novu opciju privatnosti, koja se zove Repair Mode. Ona serviserima nudi limitiran pristup sistemu, koji je dovoljan da se obave softverska ažuriranje i podešavanja, ali ne i da se pregledaju privatni podaci vlasnika telefona.

Prvi telefon koji će dobiti ovu funkciju je Galaxy S21, za sada samo u Južnoj Koreji. Samsung planira da je kasnije proširi i na druge modele, a verovatno i da je ponudi i na drugim tržištima.

Opcija se uključuje preko „Battery and Device Care“ opcije, u okviru Settings-a. Nakon uključenja, telefon će se restartovati u Repair Mode-u, u kome će korisnički nalozi, fotografije i poruke biti skriveni. Serviseri će moći da pristupe samo aplikacijama koje su preinstalirane na telefonu, a samo vlasnik telefona će moći da isključi ovaj mod.

Pročitajte i:  Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Repair Mode je odlično rešenje kada dođe do loma ekrana, ili bagovanja telefona, ali nije odgovor na sve situacije. Na primer, kada telefon iznenada prestane da radi (ne može da se upali, ili je zablokiran), korisnik neće moći da ga aktivira. Ipak, ako se uzme da je za više od 70 procenata kvarova odgovoran upravo lom ekrana, mnogi korisnici će sa ovim modom moći da zaštite svoje lične podatke.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,