Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Google.org, Google-ovo dobrotvorno krilo, pokreće novi program za pomoć u finansiranju neprofitnih organizacija koje razvijaju tehnologiju koja koristi generativnu veštačku inteligenciju.

PCPress.rs Image

Finansiranje grantovima + 21 organizacija

Pod nazivom Google.org Accelerator: Generative AI, program će biti finansiran sa 20 miliona dolara u grantovima i uključivati 21 neprofitnu organizaciju za početak, uključujući Quill.org, kompaniju koja kreira alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji za pisanje povratnih informacija od učenika, i Svetsku banku.

Pored finansiranja, neprofitne organizacije u šestomesečnom akceleratorskom programu dobiće pristup tehničkoj obuci, radionicama, mentorima i smernicama od „trenera AI“. Preko Google.org-ovog programa stipendiranja, timovi Google-a će raditi sa tri neprofitne organizacije — Tarjimly, Benefits Data Trust i mRelief — sa punim radnim vremenom do šest meseci kako bi pomogli u pokretanju svojih predloženih generativnih alata za veštačku inteligenciju.

Tarjimly ima za cilj da koristi veštačku inteligenciju za prevođenje jezika za izbeglice, dok Benefits Data Trust koristi veštačku inteligenciju kako bi stvorio pomoćnike koji podržavaju radnike na slučajevima u pomaganju podnosiocima zahteva sa niskim primanjima da se upišu za javnu pomoć i druge benefite. mRelief, u međuvremenu, osmišljava alat za pojednostavljenje procesa prijave pogodnosti za SNAP u SAD.

Pročitajte i:  OpenAI planira da objavi svoj pretraživač

Prema anketi, 73% neprofitnih organizacija veruje da su inovacije veštačke inteligencije u skladu sa njihovim misijama, a 75% veruje da im veštačka inteligencija olakšava živote, posebno u oblastima kao što su kategorizacija donatora, rutinski zadaci u pozadini i inicijative koje su vođene misijom. Ali ostaju značajne prepreke za neprofitne organizacije koje žele da izgrade sopstvena rešenja veštačke inteligencije ili usvoje proizvode trećih strana – uglavnom troškovi, resursi i vreme.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *