Google-ov korak nazad u Južnoj Koreji

Google je najavio promene koje će izvršiti u svojim opcijama plaćanja u aplikacijama u Južnoj Koreji, što je značajan korak unazad za tehnološkog giganta jer vlade širom sveta nastoje da obuzdaju kontrolu koju Google i Apple imaju nad svojim mobilnim ekosistemima.

Google-ov korak nazad u Južnoj Koreji

Google pravi izmene kao odgovor na usvojene zakone u Južnoj Koreji

U postu na blogu, Google kaže da će omogućiti da se opcije plaćanja trećih strana za kupovine u aplikaciji pojavljuju zajedno sa sopstvenim Google Play sistemom naplate u Android aplikacijama. Kompanija će i dalje naplaćivati programerima proviziju ako korisnici plaćaju korišćenje sistema treće strane, ali će ova naknada biti blago smanjena kao kompenzacija za troškove podrške alternativnim plaćanjima.

Google kaže da će mu ovaj pristup omogućiti da se pridržava zakona Južne Koreje dok i dalje ulaže u Google Play ekosistem. Kompanija pravi ove izmene kao odgovor na posebne zakone usvojene u Južnoj Koreji prošlog avgusta. Predlog zakona, koji su neki u južnokorejskim medijima nazvali „Google-ovim zakonom o sprečavanju zloupotrebe moći“, ima za cilj da spreči operatere velikih prodavnica aplikacija da zahtevaju od programera da koriste samo sopstvene sisteme plaćanja.

Pročitajte i:  Google sign-in i sign-up stranice imaju novi dizajn

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: