Google-ova nova funkcija „Hold for me“

Jedna od najimpresivnijih softverskih karakteristika koja će debitovati sa Pixel 4a 5G i Pixel 5 je „Hold for Me“.

PCPress.rs Image

Google asistent nadgleda pozive dok ste na čekanju

Google asistent će ostati na vezi dok se ne pojavi stvarno ljudsko biće sa kojim možete direktno da komunicirate.

Kada ste na čekanju nakon pozivanja besplatnog broja, Asistent se može pozvati da čeka u vaše ime. U svakom trenutku je dostupna velika poruka „Ne prekidaj vezu“ sa opcijom „Povratak na poziv“. U međuvremenu, na dnu ekrana pojavljuje se transkript teksta koji detaljno opisuje šta se događa. Kada se stvarno ljudsko biće konačno javi, telefon će zazvoniti / vibrirati i možete dodirnuti zeleno dugme. Da bi se osiguralo da druga osoba ne prekine vezu, Google će je zamoliti da sačeka na trenutak kako bi vam pružio priliku da se javite.

Hold for Me pokreće Google Duplex. Ovaj AI sistem za obavljanje stvarnih zadataka putem telefona već se koristi za zakazivanje sastanaka u vaše ime i proveru radnog vremena prodavnice. U ovoj aplikaciji Google ne samo da prepoznaje muziku na čekanju već i razume razliku između snimljene poruke (poput„ Zdravo, hvala vam što čekate “) i stvarne osobe na liniji.

Pročitajte i:  DeepMind okvir nudi napredak u rasuđivanju LLM-a

Obrada zvuka vrši se privatno na uređaju i ne zahteva Wi-Fi ili drugu vezu za prenos podataka. Nikakav zvuk iz poziva neće biti deljen sa Google-om niti sačuvan na vašem Google nalogu, osim ako izričito ne odlučite da ga delite i pomognete poboljšanju funkcije. Kada se vratite na poziv nakon što je Google pomoćnik bio na čekanju za vas, zvuk prestaje da se obrađuje u potpunosti. Google je sarađivao sa Dellom, Unitedom i drugim kompanijama i koristio je reprezentativne studije za korisničku podršku kako bi dizajnirao ove interakcije i učinio funkciju što korisnijom za ljude sa obe strane poziva. Hold for Me mora biti omogućen u podešavanjima i aktiviran sa svakim pozivom. Još uvek je dostupan samo u SAD-u. Više korisnika će mu pristupiti „tokom narednih meseci“.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: