BIZIT plus

Google Pay ukida podršku u SAD-u ove godine

Od juna Google Wallet će biti korišćen umesto Google Pay-a.

PCPress.rs Image

Google Wallet menja Google Pay

Google Pay je većinom zamenjen Google Wallet-om još 2022. godine, ali je još uvek bio u upotrebi u nekoliko zemalja, uključujući SAD. Sada je Google objavio da će samostalna Pay aplikacija biti ukinuta u SAD-u 4. juna 2024. godine. Na taj način Google će još pojednostaviti svoje metode plaćanja. Nakon 4.juna, aplikacija će biće dostupna samo u Singapuru i Indiji zbog “jedinstvenih potreba u tim zemljama”, navodi Google.

Kao deo promena, Google će ukinuti međusobna plaćanja (P2P), upravljanje saldom i “pronalaženje ponuda i popusta”. Za ovo poslednje, preporučuje se korišćenje nove opcije za ponude koja se nalazi u pretrazi. Korisnici će i dalje moći da prenesu svoj Google Pay saldo na bankovni račun posle 4. juna 2024. godine koristeći Google Pay veb stranicu.

Google Wallet je sada dominantna platforma u odnosu na Google Pay. Prema navodima kompanije ima pet puta više korisnika u 180 zemalja. Razlog tome je što Google Wallet ne obuhvata samo plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica već omogućuje čuvanje karata za prevoz, državnih identifikacionih kartica, vozačkih dozvola, virtuelnih ključeva za automobile i mnogo više.  Google Pay, kao usluga i dalje će biti dostupan kroz Google Wallet.

Pročitajte i:  Orano razmatra novo postrojenje za obogaćivanje uranijuma

Google-ov sistem plaćanja bio je haotičan tokom godina. Počeo je kao Google Wallet, koji je pokrenut 2011. godine. Tada je bio sistem za plaćanje dodirom koji je izašao godinama pre Apple Pay-a. Apple Pay se pojavio 2014.godine.

U međuvremenu, Android Pay je izašao 2015. godine, zatim je integrisan sa Google Wallet-om 2018. godine i preimenovan u Google Pay. Osim toga, kompanija je originalno imala Google Wallet karticu (ukinutu 2016. godine) koja je bila efektivno prepaid debitna kartica koja se mogla koristiti sa bilo kojim prodavcima koji su prihvatili Mastercard. Sada je sve ponovo pod Google Wallet-om osim ako kompanija ponovo ne promeni mišljenje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *