BIZIT plus

Honor Magic6 Pro: Kad AI napravi fotografiju u savršenom trenutku

Novi premijum telefon iz Honor familije ima moćne kamere sa zadnje strane, a u snimanju fotografija pomaže i veštačka inteligencija.

PCPress.rs Image

U pitanju je Honor Magic6 Pro koji je u Kini izašao u januaru 2024. godine, a svet je osvojio već u februaru. Stigao je sa ekranom od 6,8 inča (LTPO OLED sa 1 milijardom i stopom osvežavanja do 120Hz, a rezolucija je 1280 x 2800 piksela), Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, 1TB mesta za skladištenje, 16GB RAM-a, moćnom baterijom od 5.600mAh, punjačem od 80W i bežičnim punjenjem od 66W. Pored toga pažnju su privukle i kamere.

Ovaj telefon ima jednu od najjačih periskop kamera na tržištu – 180MP. Tu je i glavna kamera od 50MP i ultra-široka od 50MP. Kamere sa zadnje strane su dakle prilično moćne, a najzanimljivije je to što u snimanju fotografija pomaže AI. Falcon Camera System uključuje funkcije kao što je AI Motion Sensing Capture – algoritam koji predviđa i snima ključne scene u visokoj rezoluciji.

U kompaniji su skovali poseban termin za ovu AI mogućnost – Sportography, jer pomaže u hvatanju važnih momenata prilikom utakmica. Drugim rečima pomaže u pravljenju kvalitetnih fotografija čak i kada se subjekti kreću prilično brzo. Eksperti kažu da je koncept privlačan, ali da ga tek očekuje testiranje u praksi.

Pročitajte i:  Evropski poslanici ratifikovali politički dogovor o pravilima za AI

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *