Google Pay zamenjuje Android Pay

Google je već ranije najavio ujedinjenje svih alatki za plaćanje koje su okupljene ispod Google Pay kišobrana, ali je Android do 21. februara ostao na svojoj Android Pay aplikaciji, a što se promenilo sa lansiranjem Google Pay aplikacije za Android.

PCPress.rs Image

Ovim potezom Google je doneo update za Android Pay, te poboljšanu funkcionalnost, pa se kompanija nada da će time pridobiti veći broj korisnika , kako onih koji će aplikaciju koristiti prilikom fizičkih kupovina, tako i one koji se radije odlučuju za online šoping. Kao dodatak, Google nudi i redizajn za Google Wallet  aplikaciju, koja služi za slanje i primanje novca, te ju je predstavio pod novim imenom – Google Pay Send. Tako novi korisnici već mogu da otpreme nove aplikacije na svoje uređaje, a oni koji već koriste Android Pay bi uskoro trebalo da dobiju update.  

PCPress.rs Image

Google Pay za Android na prvi pogled izgleda kao redizajn Android Pay aplikacije, te se čini da je jedina razlika u imenu, te izgledu koji je bliži izvornom Google dizajnu. To je donekle tačno, budući da kada je funkcionalnost u pitanju i nema mnogo novina, a najočiglednija promena je što aplikacija sada nudi spisak prodavnica koje su u blizini, a u kojima može da se plati preko Google Pay aplikacije. Lista je personalizovana, te se zasniva na radnjama koje je korisnik posećivao u prošlosti, a tu je i spisak prethodnih kupovina, te mogućnost da se nalogu dodaju željene kreditne kartice.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Izvor: Tech Crunch

Pogledajte i: Koliko košta ugradnja video nadzora – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,