BIZIT plus

Google Photos i backup video zapisa

Google Photos već dugo nudi opciju za otpremanje fotografija i video zapisa preko mobilnih podataka.

PCPress.rs Image

Ovo bi mogla biti greška Google-a

Međutim, da ne biste potrošili mesečnu količinu podataka, postoji opcija za pravljenje rezervnih kopija video zapisa samo preko Wi-Fi mreže. U Indiji i nekim drugim zemljama u kojima dostupne Wi-Fi veze nisu toliko rasprostranjene, ova funkcija nedostaje, a korisnici umesto toga imaju mogućnost da postave dnevno ograničenje upotrebe mobilnih podataka. Sada izgleda da je Google greškom uveo ista podešavanja za Android korisnike širom sveta. Ako pređete na Google Photos > Photos settings > Backup&sync, naći ćete opciju da postavite dnevno ograničenje backup kopije kada koristite mobilne podatke.

Dostupne dozvole uključuju No data, 5MB, 10MB, 30MB i Unlimted. Takođe postoji još jedan poseban prekidač za pravljenje backup kopija fotografija i video zapisa dok ste u romingu. Međutim, uklonjena je mogućnost posebnog onemogućavanja pravljenja rezervnih kopija video zapisa dok ste na mobilnim podacima. Uvođenje bi moglo biti greška Google-a, jer se stranica podrške za Photos i dalje odnosi na prethodna podešavanja. iOS verzija Google Photos takođe nastavlja da prikazuje opciju za omogućavanje/onemogućavanje pravljenja rezervnih kopija video zapisa na mobilnim podacima.

Pročitajte i:  Google plaća kaznu od 2,7 milijardi eura

Pored toga, dnevna ograničenja podataka su veoma niska po američkim i evropskim standardima, a korisnici ne mogu ručno da ih povećaju, što dalje ukazuje na to da je ovo greška od strane Google-a. Ograničenja dnevne upotrebe mobilnih podataka su korisna u zemljama kao što su Brazil, Tajland, Indija i Nigerija, gde korisnici imaju relativno malu količinu podataka i nemaju redovan pristup Wi-Fi mreži. Ovo nije razlog za zabrinutost u razvijenim zemljama, a neki korisnici više vole da Photos prave rezervnu kopiju odmah preko mobilnih podataka. Pošto su video snimci znatno veći, obično ima smisla praviti njihovu rezervnu kopiju samo kada ste na Wi-Fi mreži. Nadamo se da će Google uskoro vratiti ovu opciju.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari: