Top50 Glas publike

Google Photos: Nova ograničenja za korisnike

Google Photos želi novac, te je to razlog što korisnike uskoro očekuju ograničenja koja su u vezi sa prostorom za skladištenje.

PCPress.rs Image

Servis uskoro puni šest godina, pa se čini da je Google odlučio da ga konačno monetizuje. Naime, kompanija planira stroža ograničenja kada je u pitanju prostor za čuvanje fotografija – cilj je da se korisnici poguraju preko 15GB besplatnog skladišta, a kako bi preko Google One programa zakupili još mesta.

Google Photos se pojavio sa dva načina za čuvanje fotografija, pa su mogle da se skladište u originalnom formatu, te kao kopresovane High Quality slike. Drugi tip nije trošio prostor za čuvanje, a od 1. juna se to menja – sve će otpremljene fotografije, čak i one kompresovane, trošiti zakupljeni prostor.

PCPress.rs Image

Sigurno je da će korisnici na ovaj način brže stizati do granice nakon koje se usluga plaća, što će pojačati pritisak, jer se sve što stiže na Gmail, Photos i Google Drive računa. Pretplata na Google One će povećati prostor na sva tri servisa, što je posebno korisno za Google Drive. Tako za 100GB prostora mora da se izdvoji dva dolara mesečno, a za 200GB tri dolara, dok 2TB košta deset dolara mesečno, a 30TB 150 dolara.

Pročitajte i:  Google najavljuje nove tehnologije za poboljšanje privatnosti

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,