Google planira da kupi Fitbit

Prema Reuters-u, Google-ova matična kompanija Alphabet pokušava da kupi Fitbit, kompaniju koja proizvodi poznate sportske narukvice. Za sada ne postoje pouzdani dokazi ni potvrde da će se ovo preuzimanje i dogoditi, niti je poznato koliko je Alphabet ponudio novca za akviziciju. Međutim, postoje veliki izgledi za tako nešto, ako se uzme u obzir da je Fitbit prošlog meseca objavio da je u procesu istraživanja mogućnosti za prodaju.

PCPress.rs Image

Google ima udeo na tržištu nosivih uređaja sa svojim Wear OS-om koji koriste mnoge kompanije (LG, Fossil, TicWatch…). Međutim, Samsung, kao najveći Android proizvođač, odlučio se za sopstveni Tizen operativni sistem, a postoji i najveći proizvođač pametnih satova (Apple) predstavljaju konkurenciju koja dominira na tržištu.

Početkom ove godine, Google je platio 40 miliona dolara kako bi preuzeo tehnologiju pametnih satova od Fossil-a, ali ni tada nisu bili objavljeni detalji o kojim tehnologijama se tačno radi. Direktor Fossil-a tada je objavio da se radi o inovativnoj tehnologiji koja još nije stigla na tržište. Takođe, postoje stalna „šuškanja“ o tome kako Google planira da predstavi svoj Pixel pametni sat. To skoro da se desilo tokom 2016. godine, ali je Google u poslednjem trenutku odustao od predstavljanja sata, plašeći se da će time narušiti ugled svog hardverskog brenda. Od tada Google-ovi apetiti za preuzimanje hardverskih kompanija rastu. Tokom 2017. godine preuzeli su deo HTC-ovog inženjerskog tima za proizvodnju pametnih telefona da bi pojačali svoj Pixel tim. Akvizicija Fitbit-a mogla bi da bude sličan iskorak u pravcu razvoja novog pametnog sata ili pametne narukvice.

Pročitajte i:  Kompanija Google protestuje u Kaliforniji

Ipak, za sada sve ovo ostaje u domenu nagađanja, jer ni Google ni Fitbit nisu ni potvrdili, ali ni demantovali ove informacije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: