Google Play Games za PC od sada dostupan u Evropi i na Novom Zelandu

Google Play Games beta je proširena na preko 40 evropskih zemalja i Novi Zeland. Dodaci sada čine platformu dostupnom u ukupno 56 zemalja, u odnosu na samo 13 od novembra.

PCPress.rs Image

Android igre možete igrati i na Windows 10 i na Windows 11

Google Play Games trenutno nude više od 100 Android naslova. Možda ih nećete prepoznati sve, ali su uključena poznatija izdanja poput Asphalt 9, Homescapes i Last Fortress. Google rutinski dodaje nove igre servisu i obećava pristup u više zemalja.

Trebaće vam računar sa najmanje operativnim sistemom Windows 10, solid-state disk, 8GB RAM-a i četvorojezgarni CPU koji pokreće Intel-ovu UHD 630 grafiku ili njegov AMD ekvivalent. Google preporučuje namenski GPU, kao što je NVIDIA GeForce MX450 i CPU sa osam logičkih jezgara. Ako vaš računar nije stariji od nekoliko godina, verovatno možete ovo da pokušate.

Ovo, naravno, nije jedini način da igrate Android igre na Windows-u. Windows 11 nudi aplikacije iz Amazon-ove prodavnice, dok su klijenti poput BlueStacks-a dostupni godinama. Međutim, Google Play Games mogu biti primamljive ako želite potpunu Google-ovu podršku i ne smeta vam ograničen katalog.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: