Prijavljujete se za posao? Nikada ne šaljite CV koji generiše ChatGPT

Budući da je ChatGPT nova stvar, svi koriste chatbot za različite zadatke. 

PCPress.rs Image

ChatGPT treba koristiti pažljivo i s dozom opreza

Posebno studenti, pošto su koristili ChatGPT na svaki mogući način, bilo da se radi o njihovim zadacima ili CV-u. Ali pitanje je da li se to prihvata na profesionalnom nivou?

Generacija 2023, koja ulazi u profesionalnu oblast nakon što je izašla iz udobnosti obrazovnih institucija, uhvaćena je u neprijatnoj situaciji. Da li bi trebalo da preuveličaju svoja dostignuća kroz moć ChatGPT-a, tako što će sastaviti izvanrednu biografiju koja će im pomoći da se istaknu na tržištu rada?

Menadžeri ljudskih resursa kažu da je vrlo lako, nakon godina iskustva, znati da li je nešto originalno ili ne. Takođe, ovi AI botovi će ponekad dati različitim osobama slične odgovore, što takođe olakšava profesionalcima da isključe takve ljude.

Međutim, oni koji traže posao i koriste generativnu veštačku inteligenciju treba da budu oprezni: 39 procenata HR profesionalaca je reklo da je upotreba tehnologije veštačke inteligencije prilikom zapošljavanja negativna stvar. Glavni tehnološki direktor iCMIS-a Al Smith je prokomentarisao „Generativni AI botovi (kao što je ChatGPT) imaju potencijal da pomognu i kandidatima i poslodavcima da budu produktivniji i bolje komuniciraju.“ On je dalje rekao da, „Od biografije i opisa poslova, do ponude pisama i materijala za upoznavanje, tehnologija nudi poslodavcima i regruterima bolju početnu tačku dok se kreću kroz put zapošljavanja.”

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

Definitivno tehnologija ide daleko, ali poenta je koliko je korisna ako ne možete da dobijete ono što vam treba. Istraživanje i korišćenje novih alata je definitivno zanimljivo, ali poznavanje njihovih granica je takođe veoma važno za razumevanje za sve, a posebno za studente koji sanjaju da dobiju svoj omiljeni posao – nadamo se da će ublažiti svoj entuzijazam sa ChatGPT-om kada pišu svoje biografije.

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,